Nyheter Kennel Icefern

Nyheter Kennel Icefern

Nyheter:

Her kommer siste nytt fra kennel Icefern.

Klubbmesterskap i bruksspor!

IcefernPosted by Kennel Icefern 18 Oct, 2009 03:58PM

Lørdag 17. Oktober:

Så var det tid for årets klubbmesterskap i bruksspor for Selbu Trekk og Brukshundklubb. Vi hadde meldt på Mia og Hayley, Kristian skulle få gå med Mia og jeg skulle gå med Hayley. Da vi kom til Selbu viste det seg at det var ledig sporplass så Trym også kunne få være med (Trym har aldri hatt pinner i sine spor, så det ble mest for treningens skyld han fikk gå). Så jeg gikk med Trym også. 12 hunder stilte til start, rasene som var representert var cocker spaniel, engelsk springer spaniel, riesenschnauzer, kromfohrländer, storpuddel, korthåret collie og nova scotia duck tolling retriever. Årets spor skulle gå nede på Selbutunet, og ikke i skogen som vi har hatt tidligere. Vi ble delt i to grupper så skulle hver gruppe gå ut spor til hverandre. I hver gruppe skulle alle starte samtidig og gå parallelt med hverandre. Gruppe 1’s spor startet på en gressåker, gikk ned i en grøft og opp på asfaltert vei, ned i grøfta igjen og over kornåker, ut på golfbanen, over en grøft med trær og pysj og ut på en ny kornåker. 5 lillefingerstore pinner ble lagt ut i tillegg til en litt større sluttpinne (sluttpinnen må man finne for å få sporet godkjent). Hayley gikk i gruppe 1, og sporet som vanlig i meget høy fart, men hun er veldig spornøye på bruksspor så hun gikk veldig godt. Dessverre gikk hun over noen pinner i starten, men fant etter hvert 3 pinner inkludert sluttpinnen. Trodde ikke dette skulle holde til noen finaleplass, men var veldig fornøyd med lillesnuppa uansett.

Bilde: Hayley har akkurat sporet over veien og er på vei ut på åkeren.

Bilde: Gruppe 1 sporer ute på en klissvåt golfbane.

Gruppe to fikk litt vanskeligere spor, de startet på en gressåker, over grøfta og veien og ut på golfbanen, gjennom en liten skog med oppover og nedoverbakke og masse pysj, ut på nymøkret åker (uhmm, kumøkk lukter sikkert gull i hundeneser), over golfbanen igjen og inn i skogen hvor det tidligere hadde blitt observert både rådyr og hare. Trym og Mia startet i gruppe to, og jeg var spent på hvordan Trymmelym skulle takle dette vanskelige sporet. Han jobbet veldig bra, jeg så han syntes det var et merkelig spor i forhold til det vi pleier å legge, men han jobbet som bare rakkeren, fant til og med en pinne underveis, og jeg var veldig spent da vi kom inn i skogen om vi skulle finne sluttpinnen (den markerer jo og at man har gått riktig spor, alle pinnene var merket med spornummer slik at man viste om man plukket riktige pinner underveis). Plutselig kaster han seg rundt og markerer sluttpinnen kjempefint!! Flinke gutten! Da vi kom ut av skogen traff vi Kristian og Mia, noe misfornøyde for de hadde funnet like mange pinner som meg og Trym, og siden Mia har vært på pallen i KM to år på rad så var det en liten nedtur. Men det er litt typisk Mia, hun gjør som hun vil, og denne gangen var ikke pinner noe spennende. smiley

Så var det tid for opptelling, 2 hadde funnet 4 pinner inkludert sluttpinnen, men den ene parten trakk seg fra konkurransen da han ikke hadde tid å fortsette, så klubbmesteren ble kåret allerede etter pinnedelen. Gratulerer til tolleren Remus og fører Henrik med klubbmestertittelen!! 2 hunder hadde funnet 3 pinner inkludert sluttapporten, Hayley-payley og springeren Luna med fører Vidar, så de to skulle få gå superfinale for å kjempe om sølv og bronsjeplassen. 2 hunder fant 2 pinner inkludert sluttapporten, og det var Mia og Trym, så de kom på delt 5.plass! Resten av hundene fordelte seg på plassene nedover med 1 sluttpinne, 1 pinne og 0 pinner. Superfinalene i KM i Selbu er kjent for å være spennende og vanskelige så klubbmesterne Remus og Henrik var også sporty nok til å kaste seg med sammen med Luna og Hayley. I superfinalen gikk hundene parallelle spor over åkrene på tvers av alle pinnesporene, og fikk dermed 12 kryssende spor i sporene sine! 7 knøttsmå gjenstander ble lagt ut, blant annet en knapp, en bit av lær, gulvbelegg og en treplugg, alt på størrelse med ca. to lillefingernegler! Så her var det bare å fininnstille nesene!

Bilde: Hayley sporer ivrig fra start i superfinalen.

Hayley gikk et kanonspor, og fant 5 av 7 gjenstander! Remus fant også 5 av 7 gjenstander og Luna fant 4 av 7, så da var plasseringene klare, gull til Remus og Henrik, sølv til Hayley og meg, og bronsje til Luna og Vidar. Hurra for oss alle! smiley

Bilde: I midten: Klubbmester Remus og Henrik. Til venstre: Sølvvinner Hayley og Tone. Til høyre: Bronsjevinner Luna og Vidar.